tirsdag den 27. maj 2014

Sådan laver du dine egne lavendelpuder........

Altid frisk duft af lavendel i tøjskabet.........
Lav dine egne duftpuder, som enten kan ligge mellem tøjet i skuffen/på hylden, eller hænge på bøjlen.
Det du skal bruge:
 "DIY" Strikket lavendel duftpuder
Bomulds garnrester, skal passe til pinde nr 3. (Vi har brugt SAFRAN fra Garnstudio), Strømpepinde nr. 3, Hæklenål nr. 3, Tørret lavendel fra A'ROM (Kan også bruges i madlavning og til en hjemmelavet skrub til huden) og "Personlige tebreve".

Strikket duftpude 1:
Slå 44 masker op på strømpepinde, og strik rundt på strømpepindene til arb. måler 7,5 - 8 cm. Læg strømpepindene sammen to og to og luk af samtidigt med at maskerne strikkes sammen.Nu hækles kant sådan: Start ved pudens åbne kant og hækl hele vejen langs de lukkede kanter. Start med en fastmaske, spring over to masker og hækl 6 stangmasker i samme maske, spring over 2 masker og afslut "buen" med en kantmaske 2 masker efter den maske, der er hæklet i 6 gange. Spring over masker, hækl 6 stangmasker i samme maske, spring over 2 masker, 1 kantmaske. Der fortsættes sådan til slutningen af den modsatte "lukkede" kant.
Klip snoren af det "personlige tebrev", fyld med ca 3 spsk lavendel og luk posen. Kom posen ind i den strikkede pude og fortsæt den hæklede kant over pudens åbning, idet denne hækles sammen. Lav din egen hæklede applikation til duftpuden. Det er lettest at sy den på inden duftpuden lukkes. Hækl evt. en lille løkke i pudens hjørne, så puden kan hænge på bøjlen i skabet.
 Strikket lavendel duftpude
Lavendel er naturligt parfumeret og er også god som pynt og smagsgiver i maden. Lavendel har beroligende og afslappende egenskaber.....
 Tørrede spiselige blomsterblade
Når du køber A'ROM's tørrede spiselige blomsterblade hos www.gfilt.dk følger der et postkort med med opskrifter og inspiration.
Strikket duftpude 2:
Slå 48 masker op på strømpepinde og strik et mønster, der er deleligt med 4. Strik lige op, til arb. måler 7,5-8 cm, herefter lægges strømpepindende to og to sammen og der strikkes skiftevis en maske fra den ene og fra den anden pin. På den måde ender man med det dobbelte antal masker på pinden og pudens ene åbning er lukket. Der strikkes nu frem og tilbage over de 48 masker, idet der strikkes rib 2 r, 2 v. Der strikkes i alt 6 pinde og lukkes af i rib.
På samme måde som duftpude 1, fyldes tebrevet med lavendel......
..... kommes ind i duftpuden og puden lukkes:
 Strikket lavendel duftpude
Saml 24 masker op på strømpepind på arb. forside og 24 masker fra bagsiden. Pindene lægges igen overfor hinanden. Puden lukkes og ribben strikkes på samme måde som duftpude 1.







Ingen kommentarer:

Send en kommentar