fredag den 15. april 2016

It´s Friday ❤️🌸🌺!!

Efter en lang arbejdsuge, må fredagens aftensmåltid gerne være hurtig og nem at tilberede, men heldig vis behøver nem mad ikke være usund mad.......

Hos os stod fredagsmenuen på Frikadeler med Kartoffelbåde, Avocadocreme og Ananas-/Fennikel salat!


Avocadocreme er et sundt alternativ til traditionel sovs og så er det et rigtig lækkert tilbehør til kartofler, kød og ovnbagte grønsager.


I får lige opskriften på Avocadocreme her:

AVOCADOCREME (6 Pers.):

Ingredienser:
* 2 Modne avocadoer
* 2 dl Creme Fraiche (9%)
* 2 fed hakket hvidløg
* 2 spsk citronsaft
* Evt. krydderurter eller lidt bær til pynt

Beskrivelse:
* Flæk avocadoerne på langs, fjern stenene og skrab "kødet" ud.
* Bland Avocado med creme fraiche, hvidløg, SIKANI salt, og citronsaft med en stavblender.
* Pynt med krydderurter eller bær.
* Server avocadocremen til kartofler, kød eller ovnbagte grønsager.

I alle mine opskrifter anvender jeg altid SIKANI havsalt, som er håndhøstet i fredede saltlaguner i Sicilien. De specielle vand og vejrforhold dér gør, at det organiske salt bevarer vigtige mineraler og sporstoffer, hvilket gør saltet til et sundere valg.

..... Og så til aftenens salat, som blev en god blanding af frugt og grønt:


ANANAS-/FENNIKEL SALAT MED BLÅBÆRDRESSING (6 pers):

Ingredienser: 
* 1 lille ananas
* 1 fennikel
* 1 squash
* 250 g. cherrytomater
* 125 g. blåbær
* 2 æbler
* 1 rødløg
* 50 g mandler
* 1/2 potte basilikum
* 1/2 tsk SIKANI organisk havsalt, Fino

Beskrivelse:
* Snit eller skær ananas, squash, æbler, løg og fennikel fint og skær cherrytomaterne i halve, og bland det hele sammen.
* Pisk olie, eddike og salt sammen med en gaffel og vend blåbærdressingen i salaten.
* Hak mandlerne groft og skyl blåbær og basilikum blade.
* Pynt salaten med blåbær, mandler og basilikumblade og server.


GOD WEEKEND!!




'


Ingen kommentarer:

Send en kommentar